top of page

המסע הפנימי: הצל של הפיה המפחידה

תמונת הסופר/ת: ScaryFairyScaryFairy

בעבודת הצללים, אנו לא רק מתמודדים עם החלקים האפלים שבנו – אלא מתחילים לשוחח איתם, להקשיב להם ולהבין את המסרים שהם מביאים. מדובר בתהליך של חקירה עצמית מעמיקה, שמבוססת על רעיונותיו של קרל יונג, שראה את ה"צל" לא כמשהו שצריך להימנע ממנו, אלא כמרכיב חיוני במורכבות האנושית שלנו.

הצללים ככלי לראיון פנימי

כאשר אנו מתמודדים עם הצללים שבנו, אנו למעשה מקיימים "ראיון" עם עצמנו. זהו זמן שבו אנחנו מפסיקים לברוח, מתחילים להקשיב ולשאול את השאלות החשובות ביותר: מה הפחדים שלי אומרים לי? אילו תחושות אני מונע מעצמי להרגיש, ולמה? כל שאלה כזו היא הזדמנות לפתח את ההבנה העצמית, ולהתקרב אל החלקים שלנו שנראים לנו אולי בלתי נראים או לא נגישים.

עבודת הצללים אינה רק תהליך של חיפוש אחר האור בתוך החושך, אלא עבודה של דיאלוג פנימי – תקשורת עם החלקים המפוחדים, הכעוסים, או אפילו המדוכאים שלנו. זהו מסע של גילוי עצמי, שמביא אותנו למקום של חמלה והבנה, ומוביל אותנו למצוא את האור שבתוך כל מקום חשוך.אני מאמינה שכל אחד מאיתנו יכול להתחבר לשיח הפנימי הזה, כל אחד מאיתנו יכול למצוא את האור בתוך הצללים. זהו תהליך של גילוי עצמי, שמוביל אותנו למקום שבו אנחנו לא רק מקבלים את הצדדים האפלים שבנו – אלא אוהבים אותם, מבינים אותם ומחפשים בהם את הניצוץ שבאמצעותו נוכל להאיר את העולם סביבנו.



איך זה מתחבר לאמנות של הפיה המפחידה?

האמנות שלי נולדה מתוך מסע אישי אל תוך הצללים – מסע של כאב, חיפוש וגילוי.

כל בובת זעם, כל נר בצורת גולגולת וכל מיניאטורה מסתורית שיצרתי מייצגים רגעים של התמודדות עם פחדים, טראומות ורגשות מודחקים.

אין לי פחד מהחושך, כי אני יודעת שהוא חלק מהתמונה הכללית שלי.

אני לא בורחת ממנו; אני מתבוננת בו, מדברת איתו, ודרך היצירה אני מוצאת את הדרך להאיר אותו.

כשאני יוצרת, אני שואבת השראה מעולם קסום ומכושף של אמנות, ספרות ושירה – עולם שבו הצללים מתמזגים עם האור, והאפלה הופכת למקור של אהבה, אושר ויופי בלתי צפוי.

אדגר אלן פו, עם כתיבתו הכואבת והאפלה, מזכיר לי שהחושך הוא חלק בלתי נפרד מהקסם האנושי.

A burning skull shaped candle on a tree log

שירו "העורב" וסיפוריו מלאים בקסם, בפחדים נסתרים וביופי עמוק.

פו מחפש את הפלא במקום שבו אחרים רואים רק צללים.

טים ברטון, עם עולמות הפנטזיה שלו, לוקח אותנו למסע שבו כל דמות, ולו המוזרה ביותר, זוכה לאהבה ולחיים קסומים משלה.

סרטיו מציתים בי השראה להפוך את מה שמפחיד למשהו שמשמח, ואת הקודר למשהו שמלא באור.

רומי, המשורר הסופי, כתב:

"The wound is the place where the light enters you"

(הפצע הוא המקום שבו האור נכנס).

המילים הללו הפכו עבורי למפתח. הן מלמדות אותי שכל רגע של כאב או פחד הוא גם שער לעולם מלא אושר ויופי.

גם וינסנט ואן גוך, בציורים כמו "ליל כוכבים", חושף בפנינו מסע קסום בתוך הלילה, שבו ניצוצות של אור יוצרים תחושת רוגע ואהבה. והוא תמיד מזכיר לי שהחושך הוא המקום שבו האור יכול לזרוח.

האמנים והיוצרים הללו ורבים אחרים פתחו לי דלת לעולם מכושף שבו הצללים אינם מאיימים, אלא מספרים סיפור של יופי, אהבה ועוצמה פנימית.

בכל יצירה שלי, אני מחפשת את הניצוץ הזה – את האיזון בין המסתורי לגלוי, בין הפחד לאהבה, ובין האפל לבלתי צפוי.

והחושך הוא המקום שבו נולדים סיפורים קסומים ומלאי אהבה.

כשהכאב הופך למקור השראה

ההתמודדות שלי עם אנדומטריוזיס וכאב כרוני הייתה נקודת מפנה משמעותית בחיי וביצירתי.

במקום שהכאב ישאב אותי למקום של דיכאון או יאוש, הוא הפך לכלי – כלי שאילץ אותי להתבונן פנימה, לשאול שאלות קיומיות, ולהתמודד עם צדדים אפלים של עצמי שמעולם לא העזתי לפגוש.

אני לומדת כל יום איך להפוך רגעי שבר להזדמנויות לצמוח, לחשוב מחדש על משמעות החיים שלי ולמצוא יופי דווקא במקומות שחשבתי שאין בהם כל חן.

בקבלה, קיים רעיון ה"שבירת הכלים" שנתן לי פרספקטיבה חדשה.על פי רעיון זה האור האלוהי נשבר ונפזר לכל עבר, והשברים – שהיו יכולים להיתפס כמצב של חוסר או אובדן – הם למעשה ניצוצות אור שמחכים להיאסף ולהתאחד מחדש. כל שבר, כל פיסה אבודה, מכילה בתוכה את הפוטנציאל להיוולד מחדש.

תהליך זה הוא למעשה הדרך שבה אני מבינה את תפקידי כאמנית – לאסוף את הניצוצות הללו מתוך החלקים השבורים של עצמי ולתת להם חיים חדשים.

הכאב הפיזי שאני חווה, שהיה בשנים רבות מקור לסבל, הפך כעת למוזה שמניעה אותי ליצור.

זה לא שתחושת הכאב עצמה היא דבר שאני מאדירה אבל היא הכריחה אותי לעצור ולראות את העולם בצורה חדשה.

כל רגע של כאב הפך להזדמנות להתבונן בתוכי ולהבין את העוצמה שבתוך הפגיעות.

הכאב, שהייתי רואה בו מכשול, הפך לגשר שמחבר אותי עם צדדים יצירתיים שאני לא תמיד מצליחה לפגוש ביום-יום.

ההבנה שהחיים אינם חייבים להיות שלמים כדי להיות יפים – ההבנה שכל חלק שבור מכיל בתוכו יופי שממתין להתגלות – היא התובנה שמנחה אותי היום בעבודת הציור והיצירה שלי.

כל בובה שאני יוצרת, כל נר, כל מיניאטורה מסתורית – כולם נולדים מתוך המקום הזה של האחדות בין הכאב לאור, בין השבר לשלמות.

כל יצירה שלי היא הבעה של הדרך שאני בוחרת לראות את העולם – יופי גם במקומות הכואבים ביותר.

כשרבים רואים את הכאב כמשהו שצריך להימנע ממנו, ולברוח אני מצליחה להפוך אותו לאבן דרך.

האמנות שלי משתמשת בכאב כדי להאיר לי את הדרך לגלות את האור ברגעים החשוכים שלי.אני מאמינה שהכאב הופך למורה, למדריך רוחני, ולמקור השראה עוצמתי.

וכך, כל יצירה שלי, כל פריט שאני יוצרת, נושא עימו את הסיפור שלי – סיפור של חיפוש אחרי האור במקום שבו הכאב יושב, מקום שנראה לעיתים חשוך ונטול תקווה, אך הוא למעשה מלא באפשרויות חדשות, בכוח פנימי ובעושר של יופי.

להפוך פחד לאהבה

הפיה המפחידה היא לא רק דמות או מותג – היא ייצוג של הדרך שלי ושל הדרך שאני רוצה להציע לכם. היא עוסקת בלקחת את מה שמפחיד או כואב – בין אם זה פוביות, טראומות, או אפילו דימויים שלילים – ולהפוך אותם למשהו שאנחנו יכולים לחבק.

הנרות והבובות שלי, כמו גם הערכות שאני יוצרת הם כלים שמעודדים אתכם להתבונן בחלקים האלה של עצמכם, לא לפחד מהם, אלא להבין שהם חלק ממי שאתם.

כפי שאמר הסופר אלבר קאמי:

"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer"

(בלב החורף, גיליתי שבתוכי יש קיץ בלתי מנוצח).

גם בעומק החושך, אני מאמינה, יש לכל אחד מאיתנו את הכוח למצוא את האור הפנימי שלנו.

אם אתם מחפשים לא רק אמנות יפה, אלא יצירה שמספרת סיפור; אם אתם מוכנים להתחבר לעומק שבכם, לזהות את הניצוצות בחושך ולהפוך את הפחדים לאהבה – אני מזמינה אתכם להצטרף אליי. יחד, ניצור עולם שבו הצללים הם לא אויב, אלא חלק מהיופי, והאור זורח דווקא מהמקומות הכי לא צפויים.

9 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page